بیهنجاری دمایی طی تابستان درغرب و شمال غرب کشور بیشتر خواهد بود و انتظار میرود دما بیش از دو درجه سانتیگراد بیش از حد نرمال و برعکس دمای شرق کشور طی این مدت به نرمال و کمتر از نرمال گرایش داشته باشد.
وی ضمن بیان اینکه از ابتدای سال تاکنون دمای متوسط کشور حدود یک درجه سانتیگراد بیش از حد نرمال بوده است، اظهارکرد: از ابتدا تا ۱۰ تیرماه دمای متوسط استان آذربایجان شرقی ۲۷ درجه سانتیگراد بوده این در حالیست که میانگین بلند مدت دمای آن ۲۱ درجه سانتیگراد است بنابراین ۶ درجه سانتیگراد نسبت به بلند مدت گرمتر بوده است. متوسط دمای استان آذربایجان غربی نیز در حالی ۲۷ سانتیگراد گزارش شده که میانگین بلند مدت آن ۲۱.۵ بوده است. متوسط دمای استان اردبیل هم ۲۴.۷ سانتیگراد بوده اما میانگین بلندمدت آن ۱۹.۶ سانتیگراد است.
وظیفه اضافه کرد: این ناهنجاری دمایی در بیشتر استانها وجود دارد ولی در برخی از استانهای شرق کشور مثل خراسان جنوبی، کرمان و سیستان و بلوچستان حدود یک درجه سانتیگراد و در یزد بین ۱ تا ۱.۵ درجه سانتیگراد کمتر از حد نرمال بود پس دمای شرق کشور از اول تا ۱۰ تیرماه کمتر از حد نرمال بوده ولی دمای غرب و بهویژه شمال غرب کشور طی این مدت بهشدت بالاتر از حد نرمال گزارش شده است. میانگین کشوری دما نیز یک درجه سانتیگراد بیش از حد نرمال بوده است.
وی در ادامه گفت: متوسط دمای خوزستان طی این مدت ۲.۱ درجه سانتیگراد ، تهران ۱.۶ درجه سانتیگراد و البرز حدود ۳.۵ درجه ساننیگراد بیش از حد نرمال گزارش شده است.
رییس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی با اشاره به دمای کشور از ابتدای سال آبی (مهرماه) یادآور شد: از ابتدای سال آبی تاکنون متوسط دمای کشور نسبت به میانگین بلندمدت ۱.۳ سیلیسیوس افزایش یافته است. در پاییز ناهنجاری دمایی چندان زیاد نبود و کمتر از یک درجه سانتیگراد بود ولی در زمستان و بهار ناهنجاری دمایی بیشتر و بین ۲ تا ۳ درجه سانتیگراد در بیشتر نقاط کشور بالاتر از حد نرمال بود البته در شمال غرب و غرب کشور دما ۳ تا ۵ درجه سانتیگراد بالاتر از حد نرمال گزارش شد. چنین وضعیت دمایی تشدید تبخیر، ذوب شدن زودتر برف و کاهش آورد آب رودخانهها را به همراه داشت.
وظیفه در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان اینکه در فصل تابستان تا پایان سال آبی یعنی شهریورماه به جز نوار شمالی و جنوب شرق کشور در سایر نقاط کشور بارش قابل ملاحظهای پیشبینی نمیشود، گفت: این فصل خشکترین فصل کشور است و فقط گاهی بارشهای پراکنده در گوشه و کنار کشور رخ میدهد و مقدار بارش جدی نیست. بارش در جنوب شرق کشور شامل جنوب سیستان و بلوچستان و شرق هرمزگان، جنوب شرق کرمان و نوار شمالی کشور شامل استانهای اردبیل، گلستان، گیلان، مازندران ، مناطق شمالی آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی بعدازظهر بهصورت رگبار و رعد و برق اتفاق میافتد.
وی در ادامه توضیح داد: عمدتا وقتی سیستم پرفشار در سواحل شمالی حاکم میشود، جریانات شمالی میشوند. وجود رشته کوه البرز در جنوب دریای خزرموجب فرارفت رطوبت و ایجاد ابرهای جوششی و بارندگی در سواحل شمال را موجب میشود. انتقال رطوبت از روی اقیانوس هند به سمت جنوب شرق کشور نیز باعث میشود، در بعد از ظهرها رشد ابر، وقوع رگبار و رعد و برق را در این مناطق شاهد باشیم.
رییس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی درباره وضعیت بارش در کشور اظهار کرد: از ابتدای سال آبی تاکنون بارندگی بهطور جدی کمتر از نرمال بوده است و در برخی مناطق مثل سیستان و بلوچستان، هرمزگان تا ۸۵ درصد زیر حد نرمال بوده است. در بسیاری از نقاط کشور مثل جنوب غرب استانهای خوزستان، کهگیلویه و بویر احمد، چهارمحال و بختیاری، لرستان، ایلام، کرمانشاه بارشها بین ۴۰ تا ۵۰ درصد زیر حد نرمال گزارش شده که عدد بسیار بزرگی است چون این مناطق جزو کانونهای پربارش کشور بودهاند. در واقع کشور ما کمبارش است ولی در فلات ایران چند منطقه وجود دارد که میزان بارندگی سالانه آن از سایر مناطق خیلی بهتر است. یکی از این مناطق نوار شمالی و دیگری غرب کشور است که شامل استانهایی چون کردستان، کرمانشاه، ایلام، لرستان و چهار محال و بختیاری میشود.
وی درباره پیشبینی بارش در پاییز سال آینده گفت: مدلهای فصلی بیانگر این هستند که بارشهای پاییزی با تاخیر آغاز میشود و امسال به نظر میرسد مونسون هند قویتر از حد نرمال عمل کند. در این شرایط نفوذ سامانههای بارشی به کشور حدود دو هفته به تاخیر میافتد.
وظیفه در پایان اظهارکرد: در غالب مدلهای عددی پیشبینی فصلی، مقدار بارشهای پاییزه تا اواسط آذر کمتر از حد نرمال برآورد شده است؛ به بیان دیگر حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد احتمال دارد که مقدار این بارشها کمتر از حد نرمال باشد.
هادی عبادی با اشاره به اینکه تمام محورهای استان باز است و تردد در آنها قانونی و ایمن است ، اظهار داشت: هوای استان صاف است و مشکل خاصی در ترافیک نداریم.
وی از تعطیلی محور هراز در روزهای یکشنبه و دوشنبه 4 و 5 تیرماه از ساعت 8 صبح تا 5 بعدازظهر خبر داد و گفت: محور هراز به دلیل ایجاد چراغ ، تونل های وانا در کیلومتر 25 تا 95 است. رنجرز و پارک گردشگری این محور مسدود شده و شریک ترافیک چیالی و سوادکوه است.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان مازندران گفت: در 24 ساعت گذشته هزار و 204 دستگاه خودرو توقیف و 155 دستگاه با دوربین عودت داده شده است.
عبادی افزود: از ابتدای دهه 1400 ، 36 هزار و 719 دستگاه خودرو تحت قوانین استعمار قرار گرفتند و 12 هزار و 461 وسیله نقلیه به اصل خود بازگردانده شدند.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان مازندران با اشاره به اینکه غیر از محدودیت تاج تا پایان هفته محدودیت دیگری نداریم ، تأیید کرد: محدودیت پلاک غیربومی برای شهر نارنج.
قائمشهر ، بابل ، آمل تأسیس شده و کسانی که مجوز ندارند نباید بروند.
عبادی جعل پلاک را جرم توصیف کرد: در شهر و خیابان ، پلاک های آسیب دیده اعمال شده و جرم نیز در دست بررسی است و در این رابطه به مراجع قضایی معرفی می شود.
وی گفت: تاکنون 247 وسیله نقلیه به دلیل پلاک غیرقابل خواندن مجازات شده اند.
در مصاحبه ای با ایسنا ، دکتر سید محسن زهرایی ، در مورد اینکه چرا کودکان در تزریق واکسن کرونا گنجانده نمی شوند: و دستیابی به چنین نتایجی به تحقیقات طولانی مدت نیاز دارد و ما در کشورمان می بینیم که تولیدکنندگان واکسن مدتهاست که تلاش می کنند و این مورد تزریق واکسن بلافاصله در بازار نیست. اما محصول تولید شده باید از سانسور علمی عبور کند .
وی افزود: در روند بررسی واکسن ، بزرگسالان اغلب انتخاب می شوند تا بتوانند داوطلب شوند و علائم کمتری داشته باشند. در مرحله اول اندازه نمونه بسیار ناچیز است و اگر نتایج قابل اطمینان بودن ثابت شود ، مراحل دوم و سوم با همان اندازه نمونه انجام می شود و پس از اتمام مطالعه در جامعه "واکسن" استفاده می شود . اما برخی از گروه ها مانند زنان باردار ، کودکان و. مطالعه نشده
زهرایی تأکید کرد: بر این اساس نمی توان گفت که این واکسن بر سایر گروه ها تأثیر مثبت و محافظتی داشته است ، بنابراین مطمئناً در نوزادان و زنان باردار م effectiveثر و بی خطر است و معمولاً باید آن را بررسی کنیم. به عنوان مثال ، کودکان تا زمانی که معاینه خاصی انجام نشود ، اجازه استنشاق ندارند.
وی با اشاره به اینکه کرونا مشکلات کمتری نسبت به بزرگسالان در کودکان ایجاد می کند ، افزود: "بدیهی است که برخی از کودکان نیز دارای مشکلاتی بودند ، اما اولین گروه هدف یا چالش اصلی مربوط به این گروه سنی نبود." در نتیجه ، محققان از آزمایش واکسن ابتدا در کودکان واهمه ای نداشتند. در نتیجه ، اولین مطالعه در گروه بزرگسالان انجام می شود و در صورت تأیید ، این مطالعه در گروه های دیگر مانند زنان باردار ، کودکان ، افراد دارای معلولیت و غیره انجام می شود. این کار انجام می شود و اگر ثابت شود که برای این افراد ایمن است ، تأیید استفاده بعدی نیز برای این افراد داده می شود.
زهرایی در پاسخ به این س ifال که آیا واکسن عروق کرونر می تواند در گروه واکسن های عمومی قرار گیرد ، گفت: برای حل این مشکل خیلی زود است و برای درک بهتر ویروس باید وقت بگذاریم. از طرف دیگر ، دانش ما در مورد واکسن ها و میزان واکسیناسیون با گذشت زمان در حال افزایش است و ممکن است در آینده نتایج بهتری در مورد آن مشاهده کنیم.
سید حمیدرضا هاشمی گلپایگانی، موسس و مدیرعامل «خانه ایبی» در پاسخ به این سوال که آیا بیماری پروانهای در همه دنیا درمان ندارد؟، گفت: epidermolysis-bullosa یا ابی بی یا همان بیماری پروانهای در همه دنیا شایع است و تنها مختص به کشور ما نیست و بر مبنای آمار جهانی از هر ۵۰ هزار تولد زنده یک نفر ممکن است، به این بیماری مبتلا باشد و در کل دنیا هنوز برای آن علاجی پیدا نشده است و «ای بی» یک بیماری صعبالعلاج محسوب میشود.
وی ضمن اشاره به اینکه در کشورهای اتریش و فرانسه تحقیقات خوبی در مورد این بیماری انجام شده است، ادامه داد: خانهای بی به عنوان یک سازمان مردم نهاد با آنها در ارتباط است و آنها هم درمان خاصی برای این بیماری ندارند البته در این کشورها خدمات بسیار خوبی به بیماران پروانهای ارائه میشودکه قابل مقایسه با کشور نیست، ولی به طور کلی هیچ کدام از کشورهای جهان درمان خاصی را برای این بیماری پیدا نکرده اند.
مدیرعامل «خانه ایبی» با بیان اینکه حدودا بین هزار تا هزارو دویست نفر در کشور دچار این بیماری هستند، افزود: به لطف خدا و با کمک رسانهها و مردم و همچنین همکاران ما در خانه «ای بی» تا به امروز ۸۵۰ نفر از این بیماران شناسایی شده اند و از ما خدمات دریافت میکنند.
حمید عمادی، در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است تزریق واکسنهای کرونا به ویژه آنهایی که از نوع ویروس کشته شده نیستند و حاوی بخشی از پروتئین ویروس اند، موجب مثبت شدن آزمایش PCR شود؟، گفت: بروز چنین اتفاقی اصلا ممکن نیست و تزریق واکسن ربطی به مثبت شدن آزمایش PCR ندارد، البته ممکن است فردی هنگام تزریق واکسن کرونا در حال طی کردن دوره کمون بیماری بوده است و چند روز بعد از واکسن زدن علائم کووید در او بروز پیدا کنند و تستش هم مثبت شود، ولی این مثبت شدن ربطی به تزریق واکسن ندارد، چرا که از زمانی که ویروس وارد بدن بیمار میشود تا وقتی که علائم بالینی ظاهر شوند، ممکن است ۲ تا ۱۴ روز طول بکشد که ما به این بازه زمانی دوره کمون میگوییم و به علاوه اگر قبل از تزریق واکسن، ویروس کووید ۱۹ وارد بدن شود، واکسن نمیتواند جلوی بروز علائم بیماری را بگیرد و از این رو احتمال دارد، افرادی در این دوره واکسن تزریق کنند و بعد از بروز بیماری فکر کنند به دلیل تزریق واکسن تستشان مثبت شده است، در حالی چنین نیست و این دو به هم مرتبط نیستند.
وی در پاسخ به این سوال دیگری مبنی بر اینکه بعد از تزریق واکسن چه زمانی در خون آنتی بادی تشکیل میشود؟، ادامه داد: معمولا در بهترین حالت ۲ تا ۳ هفته بعد از تزریق دز اول واکسن در بدن آنتیبادی تشکیل میشود و حتی در صورتی هم که بیمار شویم به طور طبیعی دو تا سه هفته طول میکشد تا بدن علیه ویروس آنتیبادی تولید کند و با تزریق واکسن به صورت آنی مصونیت ایجاد نمیشود و باید بازه زمانی ۲ تا ۳ هفته طی شود.
این متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری در پاسخ به این سوال که دز اول و دز دوم هر کدام چه میزان ایمنی در مقابل ایجاد میکنند؟، افزود: واکسنهای مختلف از لحاظ ایمنی بخشی با یکدیگر متفاوت هستند و برای مثال اگر ۴ هفته از تزریق دز دوم واکسن اسپوتنیک بگذرد، این واکسن ۹۲ درصد ایمنی ایجاد میکند و به همین مقدار آنتیبادی محافظت کننده در بدن تشکیل میشود و در واکسنهایی نظیر سینوفارم و بهارات که از نوع ویروس کشته شده هستند، این مقدار کمتر است و همه افرادی که واکسن میزنند به طور صد در صد در مقابل بیماری مصون نمیشوند.
وی اظهار کرد: با وجود اینکه همه به طور صد در صد در مقابل بیماری مصون نمیشوند پس چرا تاکید میشود که حتما باید واکسن بزنیم؟! دلیلش این است که درست است که احتمال ابتلا بعد از تزریق واکسن هم وجود دارد، اما در صورت ابتلا تا حد زیادی از شدت بیماری کاسته میشود و بیماری منجر به فوت نمیگردد و به طور کلی بعد از تزریق دز اول مصونیت کمی ایجاد میشود و پس گذشت ۴ هفته از تزریق دز دوم ثاتیرگذاری واکسن تکمیل میگردد، اما تقریبا هیچ واکسنی در دنیا مصونیت صد در صدی ندارد و به همین دلیل توصیه میشود افراد بعد از تزریق واکسن هم رعایت پروتکلها را جدی بگیرند.
محقق اصلی پروژه واکسن کرونای سوبرانا (مشترک بین کوبا و پاستور ایران) در پاسخ به سوال دیگری در این خصوص که واکسن نما که در مطالعات بالینی همه واکسنها مورد استفاده قرار میگیرد، چیست؟، توضیح داد: برای سنجش میزان کارایی واکسن برای مثال روی ۱۰۰ نفر مطالعات بالینی صورت میگیرد و به۵۰ نفر از آنها واکسن و به ۵۰ دیگر آب مقطر تزریق میشود و کسی هم نمیداند که چه فردی واکسن و چه فردی واکسن نما تزریق کرده است، هر دو گروه از این افراد پیگری میشوند و اگر ۵۰ داوطلب بیمار شوند و ۵۰ نفر دیگر بیماری نگیرند و چانچه بعد از بررسی مشخص گردد، آن اشخاصی که بیمار نشده اند، واکسن زده اند، معلوم میشود که واکسن اثربخشی ۱۰۰ درصدی دارد.
وی اضافه کرد: به طور کلی واکسن نما از این جهت مورد استفاده قرار میگیرد که در دنیای واقعی و در شرایط مشابه افرادی که واکسن زده اند نسبت به آنهایی که واکسن تزریق نکرده اند در خصوص ابتلا به بیماری مقایسه شوند و چنانچه اشخاصی که واکسن زده اند بیمار نشوند و آنهایی که واکسن نزده اند، گرفتار بیماری شوند، ما متوجه میشویم که واکسن اثربخشی دارد.
این پزشک متخصص درپاسخ به سوالی در خصوص محتویات واکسن نما گفت: من از محتویات واکسن نما اگاه نیستم چرا که هر شرکت داروسازی و هر محققی ممکن است بنا بر شرایط از محتویات متفاوتی استفاده کند.
طبیعی است که برخورد جدی با خاطیان واکسن یک مطالبه عمومی باشد و چنانچه از همین ابتدا که درآغاز پروژه واکسیناسیون هستیم با این خاطیان بهطور جدی برخورد نشود، این تخلفها ادامهدار خواهد بود.
این خبر میافزاید: با دستور دکتر زالی رئیس ستاد مقابله با کرونا در تهران، رئیس بیمارستان مدرس به علت تخلف در توزیع واکسن برکنار شد. همچنین درخصوص بیمارستان ۱۵ خرداد که گفته میشد در آن واکسنخواری صورت گرفته، موضوع درحال بررسی است و تا عصر دیروز جمعه بروز تخلفات مرتبط با توزیع واکسن کرونا اثبات نشده است. همچنین، پیرو دستور شهردار تهران مبنی بر رسیدگی به موضوع واکسیناسیون کرونا در شهرداری تهران، مشخص شد یک نفر از مسئولان نواحی اقدام به تزریق واکسن از سهمیه واکسیناسیون کرده است که به همراه ۳ نفر از همکاران ذیربط در ناحیه از سمتهای خود عزل شدند. شهرداری تهران اعلام کرده که برای پیشگیری از رخ دادن چنین تخلفاتی مقرر شد اسامی کلیه بهرهمندان از واکسن در سایت شفاف شهرداری تهران بارگذاری و پروتکل سختگیرانه تزریق با نظارت فنی شرکت شهر سالم و حراست کل شهرداری تهران اعمال شود.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد و بهزیستی استان درباره تزریق واکسن به افراد غیر مرتبط در یک مرکز نگهداری سالمندان درگز و تخلف صورت گرفته در مرکزی دیگر در مشهد توضیحاتی ارائه کردند.
به گزارش فارس، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در باره مطالبی که در فضای مجازی مبنی بر تخلف در تزریق واکسن در یکی از مراکز سالمندان درگز مطرح شده بود، گفت: مراکز نگهداری سالمندان جزو اولویت یک دریافت واکسن بودهاند، اما نکتهای که در باره مراکز سالمندان به ویژه در شهرستانها وجود دارد این است که این مراکز به صورت خانوادگی اداره میشوند و این موضوع نیاز به بررسی بیشتری دارد. رحیمی افزود: در موارد معدودی در خانههای سالمندان مشهد نیز تخلفاتی صورت گرفته بود که حراست دانشگاه علوم پزشکی در جریان قرار گرفت و برخورد کردیم.
وی گفت: هرکسی که واکسن کرونا دریافت کرده ،بر اساس کارت هویتی، اطلاعاتش ثبت شده و واکسیناسیون کادر درمان بر اساس احراز هویت انجام شده است. وی یادآور شد: متولی واکسن در مراکز سالمندان بهزیستی است و ما فقط واکسن را در اختیارشان میگذاریم. رئیس شبکه بهداشت و درمان درگز نیز در این زمینه گفت: در روند تزریق ۵۸ دوز واکسن کرونا به سالمندان این شهرستان تخلف صورت گرفته است و موضوع از طریق مراجع قانونی در حال پیگیری است. سلیمی در گفت و گو با ایرنا افزود: بر اساس تحقیقات صورت گرفته مشخص شد تزریق واکسن به یکی از سالمندان به دلیل عارضه سکته امکان پذیر نبوده است و یک پزشک نیز از تزریق واکسن انصراف داده و این دو دوز واکسن به افراد غیرمرتبط تزریق شده است. دو دوز واکسن به یک کارمند بهزیستی و یک فرد نامشخص تزریق شده است و در صورتی که در این بین با کارمندان شبکه بهداشت تبانی صورت گرفته باشد، با متخلف برخورد خواهد شد.روابط عمومی بهزیستی استان نیز در خصوص تزریق واکسن به افراد غیرمرتبط در مرکز سالمندان در شهرستان درگز اطلاعیهای صادر و نتیجه تحقیقات را اعلام کرد.
به گزارش فارس، در این اطلاعیه آمده است: تعداد ۵۸ دوز واکسن برای تزریق به مددجویان مقیم و پرسنل دو مرکز سالمندان در شهرستان درگز از سوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به شبکه بهداشت و درمان این شهرستان تحویل شد. در پایان واکسیناسیون، مشخص شد به دلیل انصراف یکی از پزشکان مرکز از تزریق واکسن و نیز وجود بیماری زمینهای در یکی از افراد مقیم که در نتیجه، این سالمند عزیز، شرایط تزریق واکسن را نداشته، دو دوز واکسن اضافی، برای این که باید فوری مصرف میشد و گرنه به سرعت از بین میرفت، به دو فرد غیر مرتبط و خارج از فهرست اسامی اعلام شده به شبکه بهداشت و درمان، تزریق شده است. بنابراین موضوع در مرکز سالمندان مذکور، از سوی بهزیستی خراسان رضوی، شبکه بهداشت و درمان شهرستان، بهزیستی درگز و سایر دستگاههای مرتبط در دست پیگیری است و چنان چه تخلف، محرز شود، برخورد قانونی لازم با متخلفان صورت خواهد گرفت.
مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ۶۱ هزار سالمند بالای ۸۰ سال در مناطق زیر پوشش این دانشگاه در استان واکسن کرونا دریافت می کنند. دکتر محمد احمدیان در گفت و گو با وب دا اظهار کرد: اطلاعات حدود ۳۴ هزار نفر از این سالمندان در سامانه سینا قابل رهگیری است. وی تصریح کرد: بقیه سالمندان به مراکز بهداشتی مراجعه نداشته اند بنابراین از طریق نام نویسی در سامانه کشوری به اطلاعات شان دسترسی پیدا خواهیم کرد و فراخوان خواهند شد.
وی نشانی سامانه کشوری برای فراخوان واکسن را salamat.gov اعلام کرد. رئیس اداره مبارزه و پیشگیری از بیماری های واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز گفت: ۵۵ هزار نفر از گروه های هدف در مناطق زیر پوشش این دانشگاه واکسن کرونا دریافت کردهاند.
دکتر زهرا نهبندانی در گفت و گو با وبدا اظهارکرد: افراد واکسینه شده شامل کادر بهداشت و درمان، سالمندان مراکز شبانه روزی بهزیستی، پاکبانان، بیماران دیالیزی، مبتلایان به سرطان و جانبازان هستند. شایان ذکر است، در نخستین محموله واکسن های ارسالی سهم دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۴۷۰ دوز، در دومین محموله سهم این دانشگاه هفت هزار دوز، در سومین محموله سهم دانشگاه پنج هزار و ۳۰۰ دوز و در چهارمین محموله سهم این دانشگاه ۳۳ هزار دوز است.